Terugblik op 2019

2019 is bijna voorbij en op oudjaarsdag vind ik het een mooi moment om terug te kijken op het afgelopen jaar. Het zijn de mooie dingen en mindere dingen die het jaar vullen.

De mooie dingen dit jaar

Tattoo

Ik heb dit jaar 1 tatoeage erbij laten zetten. Een mooie bloem uit de flash designs van Kim bij Black Cherry Tattoo.

Feesten

Ik heb dit jaar vol genoten van carnaval. Zowel in maart als in november (11-11). Ook ben ik naar Super Fout in het Beursgebouw in Eindhoven geweest en naar de Qmusic foute party in de Brabanthallen. Koningsnacht/koningsdag heb ik gezellig hier in Den Bosch gevierd.

Opleiding

Ik heb mijn opleiding tot secretaresse (mbo niveau 3) afgerond in Oss en ben gestart met de opleiding tot mediaredacteur (mbo niveau 4) helemaal in Amersfoort. Ik zit hier goed op mijn plek en reis nog steeds super gemotiveerd elke dag op en neer naar het midden van het land. Hopelijk heb ik in het nieuwe jaar wel een bedje dichterbij school.

MUSE LIVE!

Ik ben in de zomer met mijn ouders en zusje naar het concert van de band Muse geweest. Al jaren wilde ik hun een keer live zien optreden en dat is nu eindelijk uitgekomen. Het was super gaaf om te zien en mee te maken. Dit was ook nog eens mijn eerste concert die ik heb bijgewoond.

Andere leuke dingen

Ik heb met twee vriendinnen en mijn zusje trouwjurken gepast voor de lol. Ben meerdere keren naar de bios geweest. Heb een hotelovernachting gehad in de zomer toen het ontzettend heet was en de dag erna alleen maar in het zwembad gelegen. Heel wat drankjes gedronken op leuke terrasjes met lieve mensen. Nachos gegeten met twee oude klasgenoten en bijgekletst. Een interview gedaan met een online collega uit de netwerkmarketing business.

Maar het allerleukste dit jaar zijn…

Mijn website SimplyLeanna.nl en mijn eerste eigen camera!

SimplyLeanna.nl

Mijn eigen website is officieel online! Ik heb eindelijk mijn eigen website waar ik alles mee kan doen wat ik wil. Ik heb dan ook veel dingen die ik met de wereld wil delen dus dan graag op één centrale plek waar alles bij elkaar komt. Zoals mijn fotografie, blog en school portfolio.

Mijn eerste eigen spiegelreflexcamera!

Mijn eigen Nikon D3500 waar ik druk mee aan het shooten ben. Heb al heel wat leuke shoots gedaan en ben nog zeker niet uitgespeeld met camera’s en foto’s. Fotografie heeft altijd mijn interesse gehad maar nooit iets mee gedaan. Tot ik aan mijn opleiding in Amersfoort begon en het vak fotografie kreeg. Toen was ik (pas bij de 3e les) helemaal verkocht aan het vakgebied en wilde mijzelf daarin gaan ontwikkelen. Ik heb een tijdje de camera van school mogen lenen in de weekenden en zo kunnen oefenen. Nu ik het serieuzer aanpak en meer opdrachten krijg werd het tijd voor een eigen camera. En nu ik die heb kan ik weer gaan sparen voor extraatjes die erbij komen kijken. Zoals extra lenzen, flitsers en statieven bijvoorbeeld.

Mindere dingen zijn er helaas ook.

Ik heb dit jaar ook mindere momenten, dagen en weken gekend. Zo wilde het niet altijd vlotten met mijn secretaresse opleiding en kwam de migraine weer vervelend vaak om de hoek kijken. Gelukkig is dat allebei goed gekomen maar zorgde vaak wel voor struggles. Ik heb vrienden gemaakt maar ook verloren. Dates gehad en achter me gelaten. Mijn beste vriend mis ik al een jaar en extra rond de feestdagen. De vervelende mentale strijd en hulpverlening van psychologen waren ook niet afwezig dit jaar maar ik heb me staande gehouden en ben klaar voor het nieuwe jaar.

Elk jaar heeft hoogte- en dieptepunten. Zo erg vind ik dat niet. Ik weet dat ik overal sterker uit kom ondanks dat het soms alleen maar bergafwaarts lijkt te gaan. Dit jaar ben ik goed gaan kijken wie ik dichtbij mij wil houden en daar extra aandacht aan wil geven. Door het verlies van mijn beste vriend ben ik gaan beseffen dat niks gegarandeerd of voor altijd is. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom handel ik altijd naar wat mijn gevoel zegt en wat mij het beste lijkt. Je kunt niet altijd alles goed doen, als je maar kan leven met de keuzes die je maakt en daar achter staat.

Komend jaar 2020 zal een mooi jaar worden. Een nieuwe ronde en nieuwe kansen. En hopelijk veel ruimte voor creativiteit en ontwikkeling in wat er dan ook op mijn pad mag komen.

Ik ben benieuwd. Waar kijken jullie graag op terug van het jaar 2019? En wat laten jullie graag achter je met ingang van het nieuwe jaar? Laat het achter in een reactie of vertel het mij persoonlijk!

Aan iedereen die deze lange blogpost heeft gelezen tot het einde, ik wens jullie een goede jaarwisseling en een goed 2020! Dat het een mooi jaar mag worden voor iedereen!

Liefs, Leanna