Op kamers!

Iets waar ik dubbel tegenaan keek is toch waarheid geworden. Deze meid is op kamers gaan wonen in Amersfoort, dichtbij het centrum. Maar voor dit allemaal geregeld was ging er nog een hele strijd aan vooraf.

Opzoek naar een kamer

Na een half jaar elke dag op en neer gereisd te hebben van Den Bosch naar Amersfoort en terug, had ik toch de knoop doorgehakt om op kamers te gaan wonen dichterbij mijn opleiding. Het zoeken van een kamer kwam moeizaam op gang omdat ik stiekem thuis niet weg wilde en omdat ik de zelfstandigheid nog niet zag zitten. Nadat ik Kamernet volledig had doorgespit naar alle kamers in de omgeving van Amersfoort en Utrecht ben ik op Facebook gaan rondkijken. Daar ben ik lid geworden van wat groepen voor studentenkamers in die regio’s en heb ik mijn oproep geplaatst. Na een aantal hospiteer avonden had ik nog steeds geen kamer weten te bemachtigen. De moed zakte in mijn schoenen en twijfelde of dit wel een goed plan was als het met zoveel moeite zou gaan. Uiteindelijk kreeg ik op Facebook Messenger een berichtje van een meisje rond mijn leeftijd die haar kamer wilde onder verhuren. Het is dichtbij het centrum en mijn school is makkelijk te bereiken vanaf het huis.

Gevonden!

Ik ben na school naar het meisje toe gegaan om kennis te maken en de praktische zaken te bespreken. Helaas is het maar voor een half jaar dat ik de kamer kan huren van haar, na de zomer begint ze aan haar nieuwe opleiding en wil ze zelf terug in de kamer. Toch heb ik de kamer genomen om in ieder geval dit schooljaar nog af te kunnen maken zonder extra stress van het reizen. Wanneer ik helemaal gesetteld ben kijk ik wel voor het volgende schooljaar hoe ik dat ga oplossen. Begin februari heb ik de sleutel gekregen en ben ik meteen ingetrokken met heel mijn hebben en houden die ik dagelijks nodig heb.

Verhuizen

Met onze twee kleine auto’s vol spullen ben ik samen met mama en Colleen (mijn zusje) naar Amersfoort gereden. Daar hebben we alle spullen uitgeladen en hebben we nog met z’n drieën gegeten. Daarna zijn mama en Colleen met de auto’s terug naar huis gereden en was ik aan mijn lot over gelaten. Het was heel raar om ineens helemaal alleen te zijn. Ik heb nog 3 andere huisgenoten maar ik kom ze weinig tegen. In het begin wisselde het hoe ik me op de kamer voelde. De ene dag vond ik de rust heerlijk en kon ik lekker mijn eigen ding doen en de andere dag miste ik mijn familie om me heen en de drukke hond die komt vervelen. Maar alles went zeggen ze dus moest ik mijzelf wat tijd gunnen.

En nu?

Ik woon er nu ongeveer 1,5 maand en begin me al steeds meer op mijn plek te voelen. Helaas ben ik na de carnaval vakantie niet veel meer in Amersfoort geweest maar veel thuis gebleven. Het is nog erg wennen daar ondanks dat ik me op mijn plek voel. Ik ben nog steeds aan het zoeken naar een ochtend routine die mij op tijd op school krijgt. Omdat ik thuis alles blindelings weet te vinden en iedereens ritme ken weet ik wat ik in welke volgorde ’s ochtends moet doen. Nu ben ik nog steeds aan het zoeken naar spullen en moet alles nog een handige plek krijgen waar ik het zo kan vinden. Ook heb ik geprobeerd ’s avonds voor ik ging slapen dingen klaar te zetten die ik ’s ochtends nodig heb bij het opstaan en klaarmaken maar ook dat werkte niet helemaal mee. Ik sta nog steeds te stunten om op tijd op te staan ondanks dat ik genoeg wekkers zet. Er is gewoon veel op mij afgekomen en dat trekt ook energie uit je weg. Dus moet ik mijzelf nog iets meer tijd gunnen om mijn draai te vinden en weer goed in mijn vel te gaan zitten. Ik merk wel dat ik meer energie over heb aan het eind van de dag nu ik geen lange reis meer maak van Den Bosch naar Amersfoort. Dat was tenslotte ook het doel. Dus ik zeg missie geslaagd!


Zit jij ook op kamers? Of heb je op kamers gewoond? Wat zijn jullie ervaringen daarmee of hebben jullie misschien tips om meer je eigen plek te creëren? Laat het weten in de reacties hieronder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.