Mijn tatoeages

Ik ben al van kleins af aan geïnteresseerd in tatoeages. Maar toen ik oud genoeg was om er een te laten zetten durfde ik niet meer. Dankzij mijn vriend waar ik toen mee samen was heb ik een tattooshop leren kennen waar ik me meteen op mijn gemak voelde. Hierdoor kwam het daadwerkelijk zetten steeds dichter bij. Maar dan heb je wel een ontwerp nodig. In dit blog artikel vertel ik over de betekenissen van mijn acht (!!) tatoeages.

Mijn eerste tatoeage is dit kleine uiltje. Hij staat op mijn linker schouder aan de voorkant. Ik heb hiervoor gekozen om eerst met iets kleins te beginnen. Waarom ik voor het uitje heb gekozen is door het imago van de uil. Het staat voor wijsheid en ik ben erg leergierig, het zijn nachtdieren en ik ben zelf echt een avond mens. Daarnaast vind ik het gewoon erg mooie vogels en dit ontwerp vind ik heel schattig.
Mijn derde en eerste gekleurde tatoeage heeft geen betekenis. Hij staat in mijn rechter zij en heb er tot op heden nog steeds geen betere foto van gemaakt.
Dit is de droom tatoeage die ik al van kleins af aan wilde hebben. Nou misschien niet precies dit ontwerp maar wel een dromenvanger. Ik ben een dromerig type en heb veel dromenvangers verzameld. Maar deze zal ik permanent bij mij dragen.
Nummer vijf heeft ook geen betekenis. Ik had een ontwerp gevonden wat ik heel mooi vond en daar heeft Kim in haar stijl een ontwerp van gemaakt. En is dus gewoon voor de sier.
Deze tatoeage is voor mijn beste vriend die in de zomer van 2018 is overleden. Dus de engel vleugeltjes met de eerste letter ‘Y’ van zijn naam. Zo houd ik hem in eren en zal ik hem blijven herinneren. Mijn engel.
Nummer zeven heeft ook geen betekenis en is gewoon voor de mooi. Dit was een flash ontwerp van Kim en heb deze door haar laten zetten.
Deze tatoeage heeft wel een betekenis. Het figuur in het midden staat voor mijn sterrenbeeld RAM. De tekst er omheen is persoonlijk. Er staat: Step by step, Day by day. Oftewel alles stapje voor stapje doen en het per dag aankijken. Ik wil mezelf nog wel eens voorbij lopen en dit helpt mij herinneren het in kleine stukken te breken en het stapje voor stapje aan te pakken en per dag te kijken wat ik wel en niet aankan.

Hebben jullie tatoeages? Zo ja hebben die betekenissen voor jou? Laat het weten in de reacties hieronder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.