Mijn eerste spiegelreflex camera!

Al jaren droom ik van mijn eigen professionele camera om foto’s mee te maken. Aan het begin van mijn opleiding heb ik vaak de camera van school mogen lenen om mee te oefenen in de weekenden. Doordat ik die camera van school heb mogen lenen ben ik echt verliefd geworden op het vak fotografie.

Nieuwe hobby

Ik had snel door dat ik hier meer mee wilde gaan doen dan alleen tijdens de lessen op school foto’s te mogen schieten. Ik vind het zo leuk om met een camera rond te lopen en foto’s te maken van wat ik zie en mij interessant lijkt om vast te leggen. Dus heb ik een oproep gedaan op Facebook voor modellen om mee te oefenen in de vorm van fotoshoots. Dit bevalt mij zo goed dat ik meteen een bedrijfspagina op Facebook en Instagram gemaakt om mijn foto’s te showen onder de naam Simply Leanna fotografie. Dit is zo goed gaan lopen dat ik moest gaan kijken voor een eigen camera.

Camera uitzoeken

Ik heb op internet veel onderzoek gedaan naar camera’s en rondgevraagd aan mede fotografen welke hun hebben en aanraden. Ook ben ik naar de winkel Kamera Express in Den Bosch geweest om informatie en advies te vragen. Daar heb ik een fijn gesprek gehad met een medewerker. Helaas had ik geen geld voor de camera die mij op dat moment werd aangeraden, namelijk de Sony A7 mark 2. Dus ben ik gaan kijken naar welke wij op school gebruiken en hoeveel die kosten. Op school gebruiken wij de Nikon D5300 en de Nikon D3500 kwam het meest in de buurt. Bovendien lag deze ook meer binnen mijn budget dus was de keuze snel gemaakt.

Nikon D3500

De grote winnaar van mijn zoektocht is dus de Nikon D3500 geworden met alleen de simpele kitlens die erbij hoort. Om hem te testen heb ik natuurlijk meteen foto’s gemaakt en omdat het bijna kerst is heb ik leuke dingen om op de foto te kunnen zetten. Kijk hier voor de eerste foto’s die ik heb gemaakt met de camera. Hij ligt fijn in de hand en voelt lichter aan dan de D5300 van school, waarschijnlijk omdat ik een kleinere lens erop heb zitten.

Sinds ik met fotografie begonnen ben hebben mensen mij om advies voor camera’s gevraagd, maar eerlijk gezegt heb ik er geen verstand van. Ik weet hoe ik hem moet bedienen maar welke je zou moeten kiezen is natuurlijk persoonlijk. Dus ik heb verteld wat mij is uitgelegd bij Kamera Express en ze daar ook naar toe verwezen. Hun kunnen je veel beter adviseren op je situatie zoals, wat voor foto’s je wilt gaan maken, je budget etc. Ik heb heel hard geroepen dat ik aan het sparen ben voor de Sony systeemcamera ipv de Nikon spiegelreflexcamera, maar deze staat op mijn verlanglijstje voor wanneer ik langer bezig ben met fotografie en er genoeg voor gespaard heb.

Ik ben benieuwd naar welke camera’s mijn mede fotografen hebben, laat een reactie achter met het type en de reden dat je voor die camera gekozen hebt.

Liefs,
Leanna

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.