Mijn eerste fotoshoots

Ik ben naast mijn opleiding begonnen als fotograaf en heb al veel leuke fotoshoots mogen doen. Op mijn social media kanalen kan iedereen de mooie eindresultaten bewonderen, maar ik vind het ook leuk om erover te vertellen. Lezen jullie mee over mijn eerste fotoshoots?!

Naamsbekendheid

Om te kijken of mensen bij mij wel een fotoshoot willen doen ben ik op social media gaan promoten met gratis fotoshoots. Want wie wil nou niet gratis leuke foto’s laten maken? Iedereen kan foto’s maken met eens smartphone, ja de camera’s zijn tegenwoordig heel goed, maar niks kan op tegen foto’s die gemaakt zijn met een echte spiegelreflexcamera of een systeemcamera. Dus via een simpel aanmeldformulier hebben velen zich aangemeld om mijn proefkonijn te zijn zodat ik kan oefenen met een camera. Dit was erg goed gaan lopen en heb ik goed kunnen oefenen. Dus ben ik gaan kijken naar wat ik voor mijn dienst als fotograaf kan vragen voor een fotoshoot. Ook daar werd enthousiast op gereageerd en bleven mensen zich aanmelden.

Eerste twee fotoshoots

De eerste fotoshoot deed ik samen mijn mijn vriendinnetje Charissa. Ik had een camera van school geleend in het weekend en we zijn samen op pad gegaan naar een mooie locatie. Dit werd de Moerputten in Den Bosch. We waren er beiden nog nooit geweest en waren benieuwd wat we gingen aantreffen. Natuurlijk de bekende Moerputtenbrug maar wat valt daar nog meer te zien. Het was een mooie wandelroute en we hadden gelukkig niet veel last van andere mensen dus konden we lekker veel foto’s maken. Ik had aan Charissa uitgelegd hoe de camera een beetje werkte en we gingen aan de slag. Het scherpstellen was nog een beetje oefenen maar hebben leuke en vooral mooie foto’s van elkaar kunnen maken.

Charissa

Mijn tweede fotoshoot deed ik samen met mama en Colleen bij Landgoed De Wamberg in Berlicum. Daar heb ik ook weer leuke foto’s kunnen maken van hun apart en samen. En ook met onze hond Bandit. Ik begon de camera al meer te snappen en de foto’s werden steeds beter van kwaliteit. Oefening baart kunst is mijn motto met fotografie.

Fotoshoot boeken

Naarmate mensen mijn Facebook en Instagram pagina’s gingen volgen kwam er ook meer aanvragen binnen om een fotoshoot in te plannen. Ik heb een tijdje gebruik gemaakt van een online boekingssysteem maar omdat de prijzen kunnen verschillen per shoot heb ik dat niet meer in gebruik. Mensen kunnen mij bereiken op mijn ‘werk’ telefoonnummer (0651889120), Facebook messenger en Instagram DM. Ik ben ook veel persoonlijk benaderd en doorgestuurd door mensen. Ook via via in contact gekomen met nieuwe ‘klanten’.

Ervaringen

Ik heb inmiddels al meer dan 10 fotoshoots gedaan en doe het nog steeds met alle plezier. Doordat ik doordeweeks in Amersfoort ben en alleen in de weekenden tijd heb voor fotoshoots heb ik minder kunnen inplannen dan ik had gewild maar het is ook prima als er maar 1 shoot per maand is. Er gaat ook veel tijd in zitten na de fotoshoot zelf. Dan ga ik namelijk aan de slag met de nabewerking van de gemaakte foto’s. Dit duurt de ene keer langer dan de andere keer en kan ik me soms ook goed op verkijken hoeveel tijd ik er mee kwijt ben en of ik dat ingepland krijg naast mijn studie. Gelukkig heb ik altijd goed contact met de klanten waardoor ik dus ook kan uitleggen als het iets langer duurt voor de foto’s klaar zijn. Hier is ook altijd begrip voor en is het meestal geen probleem. Het shooten zelf gaat ook steeds beter, voornamelijk op buiten locatie’s. Binnenlocaties heb ik inmiddels ook gehad maar dat was geen succes. Dat licht is heel anders en kreeg het niet goed ingesteld. Daardoor waren de foto’s ook tegengevallen helaas. Dus werk aan de winkel om ook binnen mooie foto’s te kunnen maken. Ik krijg meestal ook goede feedback terug van de klanten en de meesten zeiden meteen we plannen binnenkort nog een shoot bij je in!. Dat is natuurlijk altijd leuk om te horen.

Hebben jullie mijn portfolio al bekeken? Neem snel een kijkje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.