Liefde vinden: Check

Nu we allemaal zoveel mogelijk thuis moeten blijven is het lastig om als single toch de liefde van je leven te vinden. Uitgaan kan niet meer dus dronken iemand in de kroeg aan de haak slaan zit er ook niet meer in. Waar vind je dan wel die ene leuke persoon om je leven mee te delen?

Dating apps lijken op het moment de enige optie. Dus tijd om weer een poging te wagen op mijn favoriete dating app Badoo. Vele oude gesprekken verschijnen weer op mijn telefoonscherm en ik voel mij meteen weer kwetsbaar en hopeloos. Toch zet ik door want wie weet zit mister right ook wel hopeloos op deze app te scrollen.

Gevonden!

Na heel wat standaard, hee hoe gaat het, gesprekken heb ik iets interessants aan de haak geslagen. Ik praat met een leuke jongen waarmee ik veel gedeelde interesses blijk te hebben. We hebben de leukste en fijnste gesprekken die ik in tijden heb gehad. Ik geef hem mijn telefoonnummer om via WhatsApp verder contact te houden en verwijder de dating app weer. Die hoop ik niet meer nodig te hebben.

Na drie weken digitaal contact vraag ik hem om een keer af te spreken. We spreken af bij De Wamberg in Berlicum. Ik vind dat een fijn stuk om te wandelen en neem gezellig onze hond Bandit mee. Hij zorgt mooi voor afleiding zodat het niet heel geforceerd en ongemakkelijk word tussen mijn date en mij. We hebben het echt heel gezellig en het klikt goed. Ik voel me echt op mijn gemak en het is geen enkel moment ongemakkelijk geweest. Niet voor mij in ieder geval.

Hoge muren

Deze ontzettend lieve jongen toont duidelijk interesse en dat voelt fijn maar tegelijkertijd een beetje verstikkend. Ik voelde in het begin een beetje de druk dat het per se goed moest komen tussen ons. Dat wilde ik namelijk zelf heel graag en dat was duidelijk wederzijds. Hij gaf meteen al aan helemaal verliefd te zijn wat ik echt heel lief vond maar was bang dat ik het niet terug zou voelen. Hierdoor heb ik een tijdje heel erg getwijfeld wat ik nou precies voor hem voelde. Ik was ook helemaal in de war. Het was alsof ik opnieuw moest leren hoe liefde werkte.

We hebben toen besloten om als vrienden contact te houden. Eigenlijk wisten we beiden wel dat er meer speelde dan vriendschap, maar ik had gewoon even die ruimte en tijd nodig om daar achter te komen. We bleven contact houden en elkaar zien.

Helemaal verliefd

Na een filmavondje is hij spontaan blijven slapen. Het was al erg laat en ik wilde hem niet zo vermoeid de weg op sturen. Hij woont tenslotte niet om de hoek dus het voelde niet goed om hem te laten rijden. Dit spontane logeerpartijtje is alleen bij slapen gebleven. Dat maakte het juist nog fijner. Omdat ik dus voelde van het is oké het draait niet alleen om seks en het voelde zo vertrouwd. Bijna alsof het zo hoorde.

De dag erna ben ik mee naar zijn huis gegaan. Daar heb ik zijn ouders leren kennen. Het moment dat ik daar binnen stapte voelde meteen al vertrouwd. En ik voelde mijn bescherm-muur, die mijn gevoelens tegen heeft gehouden de afgelopen anderhalve maand, ineens instorten. Er ging ook in mijn hoofd een knop om en keek ik ineens heel anders naar die lieve jongen. De persoon waar ik begin die week nog vriendschappelijk naar gekeken heb, keek ik ineens met de grootste roze bril en meest verliefde ogen aan.

En nu?

Op diezelfde dag hebben we het officieel gemaakt en is onze ‘relatiedatum’ 22 november 2020 geworden. Inmiddels zijn we een weekje officieel samen, zijn we op familietour om elkaars familie te ontmoeten en hebben we ons eerste kerstboompje uitgezocht en versierd. Met daarnaast nog vele plannen voor onze toekomst samen, voor hoe lang deze ook mag duren.


Liefde vinden check

^ Ons schattige kerstboompje ^