Column: Goodbye life (as we know it)

18 mei 2020

Kan ik ooit weer uitgaan? Kan ik over een paar maanden weer uit eten gaan of gaan shoppen? Moet ik dag zeggen tegen mijn oude leven?

Ik ben bang dat de wereld voorgoed zal veranderen. Dat ik mijn toekomstplannen zoals ik ze voor ogen had niet kan waarmaken en we allemaal een compleet nieuwe manier van leven creëren. Al van kleins af aan kan ik slecht tegen veranderingen, naarmate ik ouder word heb ik er mee leren omgaan. Maar grote drastische veranderingen zoals nu plaatsvinden brengen mij heel veel stress en angst.

Zal de wereld en het leven ooit terug gaan naar hoe het eerst was? Daarover heb ik een poll gemaakt op sociale media en mensen laten stemmen. De keuzes bestonden uit; Ja veert terug naar het oude, en Nee voorgoed verandert. De meeste zijn van mening dat het voorgoed verandert zal zijn en nooit meer word zoals het voorheen was. Ik ben het daar niet mee eens. Het klinkt naïef om te zeggen maar ik denk dat wij als mensen bepaalde gewoontes altijd zullen blijven houden. Tuurlijk veel dingen zullen misschien zelfs efficiënter zijn gaan werken door deze situatie maar veel dingen, denk aan het uitgaansleven van studenten en jongeren, dat zie ik niet veranderen naar een nieuwe ‘veiligere’  manier. Stel je voor staan we met onze mondkapjes in de kroeg op anderhalve meter afstand, is niet een heel gezellig beeld als je het mij vraagt. Maar net als bij vele dingen kunnen we het alleen maar afwachten want er bestaan helaas geen glazen bollen die de toekomst voorspellen.

Ik hoop dat we aan het eind van dit jaar een beetje ons leven weer kunnen gaan oppakken zoals het hoort te zijn en zoals iedereen dat van ook plan was. Laten we met zijn allen duimen dat we 2021 in gaan zonder deze crisis en alle stress achter ons kunnen laten. Happy 2021!


Leanna Verhulst (22) is een ambitieuze Bosschenaar met een passie voor schrijven en fotograferen. Haar grote droom is om minimaal 1 boek uit te geven en voor een groot magazine of media bedrijf te gaan werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.