Even een time-out en lekker thuis zitten

In september na de zomervakantie ben ik begonnen aan mijn half jaar stage. Dat verliep echter niet helemaal zoals gehoopt en resulteert in een time-out.

Ik startte echt super enthousiast en gemotiveerd met mijn stage. Dat was te lezen in de blog die eerder op mijn website verscheen. Maar toch na een paar weken raakte ik oververmoeid en gefrustreerd. Het was duidelijk dat het bedrijf niet bij mij paste maar ik wilde daar niet aan toegeven. Het is tenslotte lastig een nieuwe stage te vinden dus moest ik maar gewoon blij zijn dat ik een stage had. Maar als je niet op je plek zit en je niet oké voelt dan word het heel zwaar.

Keuze voor time-out

Ik ben met mijn begeleiders van school in gesprek gegaan over wat de mogelijkheden zijn. Ik kreeg drie opties waar ik uit moest kiezen. Optie een, bij hetzelfde bedrijf blijven en mijn stage afronden. Optie twee, een nieuwe stageplek zoeken wat heel lastig maar niet onmogelijk is. Of optie drie, een time-out nemen en deze stageperiode na mijn derde leerjaar inhalen. Ik heb gekozen voor de laatste optie wat betekent dat ik mijzelf volledig moet uitschrijven van de opleiding en in februari, na de stageperiode, weer moet inschrijven.

Dit was het moment waarop ik even ‘met toestemming’ mag vluchten en in mijn bubbel mag kruipen. Dus die pak ik met beide handen aan. Op langere termijn zal ik er veel baat bij hebben ondanks dat het zo even niet voelt. Het is gewoon makkelijker om mijn stageperiode na mijn derde leerjaar in te halen. Anders zou ik mij helemaal kapot moeten werken om mijn stage te halen en vervolgens tijdens mijn half jaar theorie op school ga instorten. Dat is dan bijna niet meer recht te trekken. Dus dan maar via deze weg.

Vluchtgedrag afleren

Doordat ik steeds vaker door stress, paniek en angst ergens mee moet stoppen heb ik meteen de psycholoog ingeschakeld. In de hoop hier iets aan te kunnen veranderen. Ik kan niet altijd maar bij teveel stress blijven weglopen. Dus wil ik het leren herkennen en het moment van vluchten proberen voor te zijn. Iedereen heeft wel eens een moment dat het teveel wordt. Helaas merk ik dat het bij mij een gewoonte aan het worden is. Dat wil ik nu graag afleren voor ik later grotere problemen ga krijgen doordat ik er dan in blijf hangen.

Ik heb inmiddels mijn intake gesprek met mijn vorige psycholoog gehad en er wordt gewerkt aan een behandelplan wat bij mij en mijn situatie past. Met een beetje geluk is dit traject al even op gang voor ik weer naar school ga.

Thuis zitten

Thuis zitten. Iets waar ik begin dit jaar helemaal gek van werd, geeft me nu het meeste rust. Ik ben nou eenmaal een huismus en heb genoeg om handen om mezelf niet te vervelen. Zo heb ik deze website en mijn fotografie wat ik tussendoor nog steeds met plezier doe. Oefen ik met het schrijven van columns en artikelen en ben ik verder gegaan aan mijn podcast. Ook heb ik nieuwe hobby’s ontdekt namelijk tekenen en livestreamen. En daarnaast zal ik mij nooit vervelen met mijn game-pc en Nintendo Switch. Dus ik kom mijn dagen wel door.

Door het thuiszitten ben ik echt mijzelf opnieuw aan het leren kennen door veel dingen uit te proberen die ik allemaal aan de kant geschoven heb.


Dit is even een update voor de mensen die nieuwsgierig zijn naar mijn huidige situatie. Blijf veilig allemaal en houd je aan de regels. #staysafe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.