Een terugblik op 2020

Nondeju het is alweer bijna 2021. Ik snap er helemaal niks meer van. Zo is het maart en volg ik ineens online lessen en zo is het december, heb ik een vriend en volg ik geen studie meer. Ja dit jaar heeft echt op zijn kop gestaan en hopelijk zal dit grotendeels klaar zijn in het nieuwe jaar.

Net als vorig jaar blik ik terug op het afgelopen jaar want ondanks alle vervelende dingen die er gebeurt zijn, heb ik persoonlijk niet zo een heel slecht jaar gehad. Lezen jullie mee?

Kamer zoektocht

Ik ben eind vorig jaar begonnen met het zoeken van een studentenkamer. Begin dit jaar heb ik eindelijk een kamer gevonden. In februari ben ik ingetrokken en in maart zat ik alweer thuis. Ik was al een week thuis vanwege de Carnaval en daarna thuis gebleven vanwege het begin van de coronacrisis in Nederland. Toch heb ik een maandje soort van op mijzelf gewoond en dat was ook een aparte ervaring.

Online lessen

Doordat het coronavirus inmiddels ook in Nederland zijn sporen achter laat, krijg ik online de theorie van school geleerd. Helaas niet alle vakken. Sommigen waren wat lastiger om les in te geven op afstand. Dit was ook best spannend want ik ben niet echt iemand die graag thuis studeert of huiswerk maakt. Ik doe altijd liever alles op school. Ik blijf daar liever een uurtje extra om dingen af te maken, dan dat ik thuis aan de bak moet. Voor een online les hebben we een column moeten schrijven. En daar leg ik mooi in uit dat ik graag terug naar school wilde.

Toch lukte het uiteindelijk wel om het een en het ander thuis te doen aan school. Maar het is toch echt anders dan in een klaslokaal zitten. En eerlijk heb ik het gevoel dat ik er weinig tot niks van de online lessen heb opgestoken. Maar er zal vast iets zijn blijven hangen.

Fotografie

Dit jaar hoopte ik veel photoshoots te mogen doen. Helaas gooide het coronavirus roet in het eten. Gelukkig heb ik toch nog een paar photoshoots mogen doen maar de meesten zijn afgezegd en opnieuw ingepland of gelaten voor wat het is. Ik moet de nieuwe foto’s nog hier op mijn website zetten dus houd het in de gaten!

Tattoos

Ook dit jaar kon ik de tattoo shop niet missen. Ik heb mijn negende tatoeage gezet op mijn rechter bovenarm. Deze wil ik nog gaan uitbreiden tot sleeve maar voor nu staat die er zo ook prima op in z’n eentje.

Tattoo nummer 9

Nieuwe hobby’s

Ik heb nieuwe hobby’s ontdekt waaronder tekenen en een podcast maken. Hoewel het laatste niet heel erg wil vlotten ben ik er nog steeds heel enthousiast over en gemotiveerd om er mee door te gaan. Met het tekenen ben ik ook digitaal begonnen met een tekentablet. Hiermee ben ik aan het oefenen om uiteindelijk mooie en leuke digitale tekeningen te maken. In mijn podcast en op deze blog zal ik hier nog meer over vertellen wanneer er iets te vertellen valt. Het is momenteel ook maar oefenen en uitproberen.

Podcast

Daten

Tja als single en hopeloze romanticus wil je graag daten. Maar dat gaat een beetje lastig als alles dicht is en je afstand moet houden van elkaar. Dan leer je iemand niet echt makkelijk kennen. Ik heb na de Carnaval iemand nog gedate die ik in de kroeg heb leren kennen maar dat was helaas van korte duur. Daarna heb ik weer een poging gedaan met online daten. Daar ben ik inmiddels wel bekend mee.

Ik leerde een leuke jongen kennen die in Amersfoort woont en dacht misschien is dit wel meant to be. Omdat ik toen nog een kamer in Amersfoort had, besloten we daar af te spreken. Het was een leuke tijd maar helaas ook weer van korte duur. Die “relatiebreuk” heeft mij toch wel een knauw in mijn zelfvertrouwen gegeven en liet ik het daten toch maar voor wat het was.

Mij kennende kost dat niet heel veel tijd voor ik het gewoon weer opnieuw probeer. En toen was het raak. Ik heb nu een leuke jongen aan de haak geslagen waarbij alles super goed voelt en we passen bij elkaar. Met hem zie ik mijzelf wel oud worden. Dus hopelijk zal dit toch de laatste keer zijn dat ik heb moeten daten. Want ik ben er helemaal klaar mee.

Me and the boyfriend
My love

Psycholoog

Ik ben gestopt met mijn opleiding omdat de stress zo hoog op liep dat de emoties de overhand namen. En dan lukt het gewoon niet om professioneel te blijven en je tranen voor thuis te bewaren. Daarom ga ik terug in therapie om hier mee leren om te gaan want ik kan niet altijd maar blijven vluchten zodra het teveel word. Want dat is bij mij best snel dus moet ik daar nu mee aan de slag.

Ik begon dit jaar in therapie en eindig het jaar in therapie. Twee verschillende behandelingen maar toch eindig ik het jaar bij de psycholoog. Mijn vorige therapie was meer gericht op mijn borderline klachten. En mijn therapie waar ik nu mee begin is meer gericht op omgaan met prikkels en angst. Hopelijk zal dit snel beter gaan en kan ik weer grotere stappen gaan maken in mijn leven.

Vooruitzicht

Naast alles wat er dit jaar gebeurt is, wil ik ook kort vertellen over mijn plannen voor het nieuwe jaar.

Ik stop helemaal met studeren en heb besloten om te gaan werken. Ik ben tenslotte afgestudeerd als secretaresse dus daar zal vast werk in te vinden zijn bij een leuk en interessant bedrijf. Het plannen en organiseren vind ik nog steeds leuk om te doen. Ik heb het nog niet in de praktijk geprobeerd omdat ik zo graag een andere opleiding wilde doen.

Naast mijn plannen om als secretaresse aan de slag te gaan in het nieuwe jaar, wil ik graag een studie of cursus volgen op het gebied van schrijven/journalistiek/media. Ik heb al een beetje informatie opgezocht over korte opleidingen of thuis studies. Dus daar zal vast iets tussen zitten wat te combineren valt met mijn toekomstige baan.


Het was een bewogen jaar. En ik heb zoals je hierboven leest ook niet stilgezeten. Ik ben dit jaar druk bezig geweest met ‘wat wil ik en wat vind ik leuk’. Deze zoektocht zal ik voortzetten in het nieuwe jaar. En hopelijk gaat het mij mooie kansen en avonturen opleveren.

Dat 2021 een mooi jaar mag worden!

Ik wens iedereen een mooie jaarwisseling toe en veel geluk en gezondheid in het nieuwe jaar. Dat we snel van het coronavirus af mogen zijn en het leven weer kunnen oppakken vanaf waar we gebleven zijn in maart!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.