Column: Mogen we terug naar school?

2 juni 2020

Concentratie? Wat is dat? Kun je dat eten? Nee thuis studeren is niets voor mij. In de eerste week ben ik het al beu omdat het beroerde programma wat we vanuit school moeten gebruiken niet werkt op mijn laptop. Hallo stressniveau 100%. Na het installeren van een andere internetbrowser is het probleem enigszins opgelost maar werkt het nog steeds alleen wanneer het hem uitkomt. Mijn laptop heeft al meerdere vlieg- en zwemles bedreigingen gehoord en heeft besloten mij toch te assisteren in deze moeilijke tijden.  

Veel klasgenoten en vrienden die nog studeren geven aan het juist heel prettig te vinden om thuis aan school te werken. Fijn voor hun maar ik vind er nog steeds geen moer aan. Het is onpersoonlijk, allesbehalve ideaal en de techniek moet ook maar meewerken. Super frustrerend en absoluut niet motiverend om überhaupt nog iets aan school te doen. Het scheelt dat ik wel een opleiding doe die goed bij mij past en ik dus nog niet de moed volledig ben verloren. 

Na een paar weken thuis aan schoolopdrachten te hebben gewerkt begint het een beetje te wennen. Als ik mijn deadlines duidelijk op een rijtje heb staan en ik per dag een planning maak, lukt het wel om eraan te beginnen en het ook af te maken. Toch heb je ook van die dagen dat je jezelf er niet goed toe kunt zetten om iets productiefs te doen en ik voel me dan zo ontzettend futloos en ongemotiveerd. Wat zich vervolgens uit in heel de dag op de bank liggen met mijn tablet of een leuk tijdschrift en Netflix op de achtergrond aan voor wat omgevingsgeluid. Gelukkig haal ik uit die ontspanning wel weer inspiratie voor opdrachten zoals dit column. Het is tenslotte leuker om te lezen over iemand die worstelt met thuis studeren dan iemand waar het er probleemloos van af gaat. Dus zo doende is het ook niet verkeerd om soms wat ontspanning in te plannen. Schrijf dat maar ergens op want veel mensen vergeten te ontspannen tegenwoordig!  

Thuis studeren zal na deze coronacrisis nog steeds niet mijn favoriete dagbesteding zijn. Ik blijf liever een uurtje langer op school dan dat ik thuis nog dingen moet gaan afmaken. Maar ik heb door het gedwongen thuis studeren nu wel een manier gevonden waarbij ik mijzelf aan het werk kan zetten en dingen gedaan krijg. Je planning per dag niet te vol plannen zodat je ruimte hebt om even te ontspannen tussendoor en zorgen dat je het overzicht van je taken en deadlines goed op een rijtje hebt. De motivatie komt vanzelf naarmate de deadlines dichterbij komen.  


Afbeelding met persoon, vrouw, kleding, glimlachen

Automatisch gegenereerde beschrijving

Leanna Verhulst (22) is een ambitieuze Bosschenaar met een passie voor schrijven en fotograferen. Haar grote droom is om minimaal 1 boek uit te geven en voor een bekend magazine of media bedrijf te gaan werken. Ze heeft hele brede interesses waaronder psychologie, games, beauty en tatoeages. 

Een antwoord op “Column: Mogen we terug naar school?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.